27 Ocak 2015 Salı

Beyaz Göz Kaleminin 10 Farklı Kullanım Yöntemi

Herkese merhabalar :)
Bugün sizlere beyaz göz kaleminin pek bilinmeyen marifetlerinden bahsedeceğim.
Bakalım ne marifetleri varmış bu beyaz kalemin :)

beyaz göz kaleminin farklı kullanım yöntemleri

1. Rujunuzu uyguladıktan sonra dudak çizginizin bitişinden ince bir çizgi halinde beyaz göz kalemini sürüp dağıttığınız zaman dudaklarınızı daha dolgun göstericektir. Rujunuzun ortasına sürüp hafif dağıttıktan sonra tekrar üzerine ruj uyguladığınızda ombre görüntüsü elde etmiş olacaksınız.
2. Burnunuzun ucuna az miktarda beyaz göz kalemi sürüp dağıttığınız zaman burnunuzun daha kalkık gözükmesini sağlamış olacaksınız.
3. Kaşlarınızı birbirinden ayrık göstermek için kaşlarınızn ortasına bir miktar göz kaleminden sürüp dağıttığınızda daha ayrık gözüken kaşlara sahip olursunuz. Yine aynı şekilde göz pınarınıza bir miktar beyaz kalem sürüp dağıttığınızda gözleriniz birbirinden daha ayrık ve uzak gözükecektir.
4. Aydınlatma işleminde uyguladığımız gibi kaş altına bir miktar beyaz göz kalemi sürüp hafifçe dağıttığınız zaman kaşlarınız olduğundan biraz daha yukarıda gözükecektir.
5. Kaşlarınızın altını ve üstünü beyaz kalem ile çizip dağıttığınız zaman daha keskin ve net gözüken kaşlara sahip olacaksınız.

beyaz göz kaleminin farklı kullanım yöntemleri

6. Gözünüzün iç köşesine bir miktar beyaz kalem uyguladığınızda gözleriniz daha büyük gözükecektir.
7. Göz kapağınızın ortasına beyaz kalem uygularsanız gözünüz hem büyük hem de daha yuvarlak gözükecektir. 
8. Gözünüzün içine beyaz kalem uygularsanız oradaki kızarıklığı almış ve daha aydınlık gözlere sahip olmuş olursunuz.
9. Eyeliner ya da farınızın kuyruk kısmının altına ince bir şekilde göz kalemini uygulayıp dağıttığınız zaman eyelinerınız daha keskin ve net bitişli gözükür.
10. Gözünüze far uygulayacağınız zaman farın altına beyaz kalem sürüp üzerine far uygularsanız farınız metalik bir görüntüde olacaktır. Pigmentasyonu az olan farlarınızı bu şekilde yapıp kolayca kullanabilirsiniz.

Umarım yazımı beğenmişsinizdir.
Bana tmencur@gmail.com dan ulaşabilirsiniz.
Sevgiler :))
İnstagram: tugceninmakyajdefteri

4 yorum:

  1. Ne kadar da çok marifeti varmış, çok güzel bir yazı olmuş cnm ;)

    YanıtlaSil
  2. bu maddelerin çoğunu ben far paletlerimdeki o hiç kullanmadığım beyaz far ile de yapiyyorum ;)) takipteyim, bloguma beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet beyaz far, kalem hepsi ile yapılabilir. Konumuz beyaz kalem olduğu için bu şekilde anlattım :) tabii bakıyorum hemen :)

      Sil